perjantai 15. tammikuuta 2010

Syytän sua Elisabeth Rehn

Mitä yhteistä on täydelliseen tasa-arvoon pyrkimisellä ja yrityksellä tehdä hevosenpaskasta kultaa. Ainakin se seikka, että kumpikaan ei tule ikinä onnistumaan. Tasa-arvo on kuitenkin hieno asia, jota tulee vaalia. Asiahan on todellakin niin, että kun sammutamme valot me kaikki olemme hetken samanarvoisia. Kuitenkin heti kun valot laitetaan takaisin päälle, asiat menevät kuten Suomella euroviisuissa yleensä. Mies kun ei ole nainen eikä toimintaelokuvaa voi mitenkään verrata romanttiseen komediaan. Silläkin uhalla, että leimaudun sovinistiksi aion silti esittää nyt mielipiteeni. Eli jos olet feministi lopeta lukeminen nyt, jos kuitenkin aiot jatkaa lukemista varmista, ettet ainakaan syö mitään samaan aikaan. En halua syytettä kuolemantuottamuksesta, jos tukehdut pullaasi. Noniin nyt se tulee. Mitä vitun tasa-arvoa se muka edustaa, että naiset saavat suorittaa asepalveluksen?

Se on ihan kiva, että teitä viekkaamman ja kauniimman sukupuolen edustajia vipeltää täällä meidän räkänokkien seurana. Mutta se ei silti ole ehkä loppupeleissä kaikkein paras ratkaisu, saatikka sitten tasa-arvon mukaista. Tiedän kyllä sen että naisen euro on 80 senttiä ja että Minna Canthilla oli raskasta. Mutta tälläkertaa asioita katsotaan meidän miesten näkökulmasta. Jokainen joka on päässyt peruskoulusta tietää, että te naiset elätte kauemmin kuin me ilomiekkailijat. Siihen vielä lisätään se, että jokaisen miehen on vielä annettava valtiolle mahdollisesti yksi kokonainen vuosi matkastaan syntymästä kuolemaan. Se, että Suomessa on yleinen asevelvollisuus on ihan fine by me, koska jos me emme puolusta kotimaatamme, niin ketkä sen sitten tekevät? Eivät ruotsalaiset ainakaan.

Soitto Israeliin vahvistaa, että on olemassa valtioita, jossa myös naiset kantavat kortensa yhteiskunnan kekoon, kantaen raudasta valettua esinettä, jonka kantaja yleensä saa ensimmäisen puheenvuoron. Nykyinen käytäntö naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta on vähän kuin toinen puoli Suomen kansasta saisi mahdollisuuden valita maksaako veroja vai ei. Toisen puolen maksaessa äyrinsä verottajan loputtoman syvään kirstuun aivan normaalisti. Se että myös naisten olisi pakko suorittaa yleinen asepalvelus on kuitenkin vähän kuin se, että meidän miesten olisi pakko kusta istualteen. Eli sekään ei välttämättä ole se paras ratkaisu.

Nyt jos jonkun hamehelman mielestä on meidän miesten etu, että pääsemme armeijaan, ja olisi suuri vääryys jos naisilla ei olisi oikeutta halutessaan kokea miltä tuntuu, kun tekee työtä puoli ilmaiseksi ja saa päälle vielä roppakaupalla vittuilua päin näköä. Niin voin vähän valottaa miten asiat menevät, tai miten niiden ainakin tulisi mennä. Maailmassa oikeus ja velvollisuus yleensä kävelevät käsi kädessä, kuin kaksi pesunkestävää hinttiä pitkin Tukholman katuja. Otetaan kyseessä olevasta asiasta oiva esimerkki: Vahinko ei tule kello kaulassa, mutta tälläkertaa se kello olikin ranteessa. Nainen odottaa lasta, jota ei halua. Nainen voi halutessaan suorittaa abortin, eikä biologisella isällä ole tähän sanottavaa sen enempää, kun Suomella EU:n päätöksiin. Syy tähän, että nainen saa tehdä päätöksen lapsen kohtalosta johtuu siitä, että nainen joutuu vauvaa sisällään kantamaan ja tämän synnyttämään. Syy taas siihen, että mies saa mennä armeijaan, eikä naisilla tasa-arvon nimessä pitäisi suoda tätä oikeutta on siinä, että mies myös tilantessa jossa ei halua suorittaa asepalvelusta tai siviilipalvelusta joutuu sen tekemään. Nyt tyhmempikin tajuaa yhteyden saa ja joutuu.


Tiivistettynä, tasa-arvon mukaan paras ratkaisu olisi siis, kukaan ei suorita mitään tai kaikki suorittaisivat jotain. Heti imussa vaihtoehto, se on meidän miesten velvollisuus ja oikeus suorittaa asepalvelus. Viimeisen sijan ottaa nykyinen käytäntö, jossa miehet joutuvat ja naiset saavat halutessaan tulla mukaan larpaamaan kurkkusalaatit päällä pitkin Suomen metsiä. Mutta kuten jo aikaisemmemmin annoin vähän ymmärtää, niin jos Kiira Korpi tai Anna Abreu nyt välttämättä haluavat tulla suorittamaan inttiä meidän joukkuyksikköön, voidaan niin vähäpätöisiä asioita, kuten tasa-arvo katsoa vähän sormien läpi.


Peace,


TZ

5 kommenttia:

  1. Väärämielipide on vähän niin, kun sairaus se saattaa lähtee leviämään ^^

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. oho, linkki meni väärin edellisessä.. mutta:

    http://markusjansson.blogspot.com/2010/04/mies-saa-elinikaisena-tulona-noin-79.html

    ja toisekseen, minna canthin itsensä elämä ei ollut kovinkaan raskasta kyseiseen aikakauteen nähden, hän kyllä teoksissaan kuvasi huono-oloisempien elämää. :)

    että höpöhöpö vaan!

    mutta muuten kyllä asia tekstiä. hyvä tumppi!

    VastaaPoista
  4. No kyllä minä ainakin voisin päikseen vaihtaa niin että puolet elämästä kestävät kuukautiskivut sekä raskaus- ja synnytyskivut miehille ja asevelvollisuus sitten naisille.

    VastaaPoista