tiistai 22. helmikuuta 2011

Koolla on väliä

Tervetuloa, välkommen! Tälläkään kertaa emme paneudu siihen pitäisikö koulujen Martti Ahtisaari – päivillä oikeastaan harjoitella rauhan tekemistä vai ryyppäämistä, vaan pidättäydymme alkuperäisessä suunnitelmassa. Nyt on siis vuorossa ne puolueet, jotka Suomen poliittisella hiekkalaatikolla pääsevät isompien leikkeihin mukaan, jos ymmärtävät olla näiden kanssa samaa mieltä.

Niin kuin suomalainen mies hylkii alkoholitonta olutta, niin Suomen eduskuntavaalijärjestelmä hylkii pieniä puolueita. Small ja medium puolueet saavat nimittäin usein kannatukseensa nähden vähän paikkoja eduskuntaan, kun taas suuret saavat kannatustaan enemmän. Pienet puolueet voivat yrittää kompensoida tätä vaaliliitoilla tai taktikoimalla ehdokkaidensa vaalipiirisijoittelua, mutta kuten me useimmat miehet tiedämme, sille ei vain yksinkertaisesti voi mitään, että on pieni. Eikä maailmassahan ole mitään luonnollisempaa, kuin se, että heikompia potkitaan päähän ja isompi tilaa lihapiirakkansa ensin. Tätä dynamiikkaa ei kuitenkaan olisi ollut pakko soveltaa politiikkaan. Suomessa onkin onneksi ollut keskustelua vaalijärjestelmän viilaamisesta tasa-arvoisempaan suuntaan.

Lyhyessä mekossa nainen kaunis, joten lyhyen puolue-esittelyn jälkeen esittelen vain puolueen puheenjohtajat. Puheenjohtaja, kun saa kunnian menestyksestä, tai kannettavakseen koko vastuun, kun äyskäri haukkaa paskaa. Viimeiseksi todettava, että jos olet fanaattinen Vihreiden kannattaja, suosittelen nyt lämpimästi joko lukemisen lopettamista, lobotomiaa tai mielipiteen pikaista vaihtamista.


Perussuomalaiset

Hei, huomenta Suomi, hyvin pyyhkii. No, Perussuomalaisilla ainakin pyyhkii. Ennen Persut olivat vain joukko kylähulluja, mutta maailma muuttuu. Perussuomalaisiin on virrannut koulutettuja osaajia ja loikkareita muista puolueista, kuin se olisi Länsi- Berliini ennen Berlininmuuria. Nykyään Perussuomalaisilla onkin ollut asettaa kaikissa vaalipiireissä edes joitain varteenotettavia ehdokkaita. Tyytymättömyys lienee suurin syy Perussuomalaisten nousuun. Ennen kaikkea tyytymättömyys Suomen maahanmuuttopolitiikkaan ja EU:hun sekä kyllästyminen, että Kokoomus, Keskusta ja SDP ovat nykyään vain samaa paskaa eri paketeissa.

Vasta vaalipäivänä näemme kuinka korkeaksi Perussuomalaisten kannatus oikein nousee. Muutoksen toivossa on voimaa ja me suomalaiset tykkäämme olla voittajan leirissä. Nämä kaksi seikkaa voivat siivittää Perussuomalaiset tiputtamaan Arkadianmäelle poliittisen palopommin ensi huhtikuussa. Hyvin menneiden vaalien jälkeen tulee Persuilla kuitenkin olemaan edessään ns. Barack Obama situation eli vaikka Roomaa eikä edes Turkua rakennettu päivässä äänestäjät tulevat vaatimaan nopeita muutoksia. Sitten kun mitään ei tapahdu parissa viikossa kaikki pettyvät.

Voi tietysti olla, että Perussuomalaisten kannatus jää todellisuudessa alle 10 %, mutta vaikka en olekkaan suuri PS fani toivon salaa mielessäni, että he voittaisivat nämä hippokisat. Ihan vain sen takia, että viherpipertäjät näkisivät painajaisensa muuttuvan todeksi ja nykyiset suurimmat puolueet joutuisivat oikeasti ottamaan asioihin kantaa, miettimään tekemisiään ja lopettamaan sen samassa sängyssä nukkumisen.


Tämä mies on elävä todiste siitä, että Suomessa kansa uskoo ruman miehen suusta melkein mitä tahansa. Jos Timo Soini linnunpelättimiä olisi myynnissä, ostaisin sellaisen pitääkseni viher- ja uusliberaalitiaiset poissa pihaltani.


Ruotsalainen Kansanpuolue

"Vi har pengar och fennomanerna dansar efter vår piska!” RKP eli Svenska (Bättre)Folkpartiet on mielestäni Suomen turhin puolue. RKP on kielipuolue joka edustaa meitä suomenruotsalaisia. Vet inte när meistä svedupelleistä tuli arvoliberaaleja, maahanmuuttoyliystävällisiä, feminismiä ja tasa-arvoa hehkuttavia perseennuolijoita, mutta se on nykyisen RKP:n linja. Puolueen motto on, että ensin vastataan ”Jätte kiva” ja sitten vasta katsotaan mikä oli kysymys. RKP on kuin biseksuaali – kaikki käy. Siksi RKP sopiikin joka hallitukseen. RKP:llä ei periaatteessa ole mitään suuntausta, mutta suurin osa ehdokkaista on kuitenkin oikeistoa. Äänestäjissä on myös erityisen paljon maanviljelijöitä. Sitä ei sovi unohtaa, että meitä hurreja vilisee myös muiden puolueiden listoilla kuin ryssiä Anttilassa. Suomenruotsalaisia ”undercover” edustajia onkin eduskunnassa yhtä paljon, kuin itse RKP:n edustajia.

Rkp:llä tulee olemaan tulevaisuudessa kaksi vaihtoehtoa, joko keksiä jotain ihan uutta tai kuolla pikkuhiljaa pois kuin yksinäinen vanhus. Eikä se RKP:n suunnittelema maahanmuuttajien ruotsinkieli ajatus eli ns. Käsnäsin manifesti ole ratkaisu, vaan pelkkä saattohoito ja kaiken lisäksi helvetin huono sellainen. Pakkoruotsi on RKP:n viimeinen taistelu, mutta en ota siihen kantaa nyt, vaan teen sen tulevaisuudessa. Pakkoruotsi kysymys ei nosta eikä laske tulevaa kannatusta eduskuntavaaleissa, vaan sama 5 % sieltä napsahtaa, kuin aina ennenkin.

Stefan Wallin, enää mekko ja kukkahattu puuttuvat. Oikeasti.



Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraatit taas ovat vastakohta Vihreille. He pitävät arvoistaan kiinni ehkä jopa hiukan liian lujaa. Toisaalta Soini ja Perussuomalaiset ovat todiste siitä, että kristilliset arvot eivät ole este menestykseen. Syy että Kd on pyörinyt samoissa kannatuslukemissa iät ja ajat vaikka potentiaalia kasvamiseen on ollut, on jossain muussa. Kd:n olisi keksittävä jotain ihan uutta. Viime syksyn homokohun julkisuuttakaan Kd ei osannut hyödyntää. Kd voisi esimerkiksi harkita linjansa muuttamista Amerikan Republikaanien suuntaan. Mutta en minä kumminkaan mistään mitään tiedä joten parempi, että pidän pääni kiinni.


Päivi Räsänen. Juontaja kysyy, Päivi vastaa ja rehellisyys kannattaa aina. Vai kannattaako? Ennen Suomessa ei saanut haukkua Neuvostoliittoa, nyt kun siitä on päästy niin pitihän sitä joku tabu saada tilalle.



Vasemmistoliitto

Ainoa hyvä asia mikä tulee idästä, on aurinko. Melkein sata vuotta kestänyt kansantaloudellinen kokeilu itänaapurissamme todisti, ettei tämä homma pelitä. Vasemmistoaate on kuin se kuuluisa Neuvostoliittolainen perseenpäristin, joka ei pärise eikä mahdu perseeseen. Suomessakin Vasemmistoliitto on vain varjo entisestään, eikä vappukulkue enää herätä katselijoissa kuin myötähäpeää. Nykyinen vihervasemmisto imago yrittää houkutella nuoria, mutta kun nuori saa ensimmäisen palkkashekkinsä menee puoluemaksu seuraavan kerran johonkin toiseen osoitteeseen. Suomessahan on yksi kunta, jossa vasemmistoliitto on perinteisesti suurin puolue. Se on Karkkila. Voitte arvata onko Karkkilan talous kuralla. Näissä eduskuntavaaleissa vasemmiston kannatus jatkaa hiljaista heikkenemistään.


Paavo Arhinmäki voi jalkapalloihmisenä miettiä onko siinä mitään järkeä, että aina jalkapallopelin päättyessä maalit jaettaisiin joukkueiden kesken tasan.



Vihreät


De Gröna. Ensin ajattelin jättää tämän puolueen kokonaan välistä, jotta ei tulisi sitä kuuluisaa mielipahaa kenellekään. Päätin kuitenkin olla suoranaisesti haukkumatta tätä puoluetta, ettei homma menisi täysin ala-arvoiseksi. En jaksa selittää miten Vihreillä menee vaaleissa, koska he saavat sen suunnilleen saman palan prosenttijuustosta, kuin viime vaaleissa. Leikitään mieluummin hetki sellaista ajatusleikkiä, että Vihreät olisivat ainoa puolue Suomessa:

Ensinnäkin taloutemme olisi vähän kovilla. Kaikki opiskelisivat 30-vuotiaiksi ja tietysti vain humanistisia aineita. Kukaan ei haluaisi tehdä ”oikeita töitä”. Kauppavaje pelkästään elintarvikkeista olisi melkoinen, kun meillähän kasvatettaisiin vain luomua, se kun kasvaa täällä pohjoisessa niin hyvin. Kauppavajetta pienentäisi hiukan orastava kannabismatkailu Euroopasta, harmi vain ettei rastapäillä ole yhtä paljon rahaa, kuin Venäjän uusrikkailla. Ajaisimme vain sähköautoilla, jotka toimivat ja starttaavat niin upeasti -40 asteen pakkasilla. Unohdin mainita että sähkön hinta saattaisi hiukan nousta, koska käyttäisimme vain luomusähköä ja mystisestä järvivoimasta(?) tehtyä sähköä.

Suljettu Olkiluodon ydinvoimala toimisi maahanmuutto vastaanottokeskuksena, joka voisi vastaanottaa avosylin exponentiaalisesti vuosittain kasvavan määrän perheenyhdistämistapauksia, koska eihän n. 1000€ kappalehinta ole veronmaksajille paljon mitään. Suomeen perustettaisiin Gestapon tapainen organisaatio joka valvoisi hallitusten nais- ja homokiintiöiden täyttämistä. Itsenäisyyspäivänä olisi sotaveteraanien muisteleminen kielletty, koska hehän olivat väkivaltaisia asemiehiä. Avioliitto olisi instanssina lopetettu, koska on mukavampaa, jos kaikki voivat maata kaikkien kanssa. Rikoslaissa saisi törkeästä pahoinpitelystä keskimäärin 2,5 vuotta ja koiran roikottamisesta parvekkeelta 2 vuotta ehdotonta...

Myönnän, että nyt saatoin ratketa hiukan liioitteluun puolelle, mutta surullisen vähän. Vihreiden äänestäjät ovat kotoisin kaupungista, koska siellähän sitä heidän rakastamaansa luontoa löytyy. Täysin loogista, eikö olekin. Kaiken tämän lisäksi Vihreät ovat puolue joka uhoaa kauheasti, mutta tosipaikan tullen syö yhtä nopeasti sanansa, kuin laihdutusleiriltä kotiutunut lapsi suklaapatukan.

- Kuinka monen ydinvoimalan lisärakentaminen estetään, jos vihreät lähtee hallituksesta? Vastaukseni on nolla, Oras Tynkkynen kysyi ja vastasi. Iltasanomat 9.3.2010

Kuulin kerran, että on myös poliitikoita joilla on periaatteita ja itsekunnioitus. Mutta hei! Jatkakaa hyvää työtä ja onnea eduskuntavaaleihin.



Anni Sinnemäki ei ole viherpipertäjä pahimmasta päästä, mutta hän voisi silti muuttaa vaikka Ruotsiin. Siellä hän viihtyisi.



TZ

2 kommenttia:

  1. Tee nyt toki tasapuolisuuden nimissä esittely piraatti puolueestakin.

    Noin ensivaikutelmalta olet semimulkku jätkä, mutta poliittiset mielipiteesi ovat kuitenkin kohdallaan. Todennäköisesti palaan vielä katsomaan uudempia kirjoituskiasikin.

    VastaaPoista
  2. Hauska tuo Soinin kuva. ''Mä tei sillein hassusti muovailuvahalla, että laitoin pemppuun ja nyt tuntuu tosi hassult niiku hihi hiii hii äää äää äähähäää..''

    Terv. Persujen vihaaja

    VastaaPoista