torstai 28. lokakuuta 2010

Samlingspartiet

Huhtikuussa 2011 järjestetään taas eduskuntavaalit, jolloin sinä ja minä valitsemme taas kuka notkuu ja kuka ei notku Arkadianmäen eduskuntatalon kahviossa. Täällä tuhansien lärvien ja järvien maassahan meillä on voimassa ns. D´Hondtin vaalijärjestelmä, nyt vähintään jokaisen lukion päättäneen kansankynttilän tulisi huutaa mielessään Bumbtsibumista tuttu ”Tiedetään, tiedetään!” Mutta jos näin ei tapahtunut, ei se mitään. Virkistääksemme alkoholin runtelemia muistisolujamme D`Hondtin vaalijärjestelmä on lyhyesti eräänlainen tapa listata ehdokkaat paremmuusjärjestykseen puolueiden sisällä ja sitten vertailla puolueita keskenään ja siten nähdä kenelle portit aukeavat ja kenelle eivät.

Me ihmiset unohdamme helposti sen faktan, että kallisarvoinen äänemme menee ehdokkaan lisäksi hänen puolueelleen. Siksi sillä on suurikin merkitys mitä puoluetta ehdokkaat edustavat ja tietenkin sillä mitä itse puolueet edustavat. Kaikille ei kuitenkaan ole selvää mitä puolueet oikeastaan edustavat. Tässä aion nyt esitellä teille bästa tittare Suomen eri puolueet, ennustaa ensi eduskuntavaalien tuloksen ja paljastaa mitä puoluetta ajattelin itse äänestää ja ennenkaikkea miksi. Esittelen ensin isojen puolueiden todellisen luonteen, yksi kerrallaan. Viimeisessä tekstissä esitellään kaikki pienemmät puolueet ja paljastetaan mihin allekirjoittaneen ääni luultavasti menee. Nyt ensimmäiseksi esitellään galluppeja suvereenisti viimeaikoina hallinnut Kokoomus puolue.


Kansallinen Kokoomus on oikeistopuolue, jonka kolme perusjalkaa ovat koti, uskonto ja isänmaa. Tämä äskeinen tieto on kuitenkin kotoisin jostain VHS kasettien kulta-ajalta. Nykyään Kokoomuksen peruspilarit ovat pikemminkin puhelinäiti ja -isä, homoavioliitot ja Nato. Kokoomus tietää ettei porvari oikesti nuku huonosti, vaan tässä maailmassa money talks. Kokoomuksen idea onkin saada markkinamekanismit jylläämän mahdollisimman hyvin. Tietysti välillä siinä köyhät joutuisivat vähän kyykkäilemään, mutta finaalipeleissä rikkailla menisi niin superhyvin, että köyhilläkin menisi hyvin ja sehän on kiva juttu se.

Kotisivuillaan Kokoomus kertoo olevansa kaikenlaista hienoa isänmaallisesta Suomen hengellisen pääoman säilyttäjään jne, tämähän on tietenkin silkkaa laskettelua ja tosiasiassa Kokoomus on viimeaikoina ollut enemmänkin yleisen mielipiteen seuraaja kuin minkään aatteen tai periaatteen takana seisoja. Tästä hyvänä esimerkkinä puolueen myönteinen linja homoavioliittoihin, vaikka minun on vaikea uskoa, että enemmistö Kokoomuksen kannattajista soutaisi samaan suuntaan. Kokoomus yrittääkin pitää kiinni suurimman puolueen paikastaan kuin mummo alennuksessa olevasta Juhla Mokka paketista ja siinä onkin munattomuuden syy.

Kokoomuksen perusäänestäjä on vakituisessa työsuhtessa oleva kaupungissa omistusasunnossa asuva 28- vuotias mies joka harrastaa golfia ja uneksii uudesta BMW merkkisestä autosta. Hän on valmis perustamaan perheen kunhan bisneksiltään kerkeää kotiin kuksimaan. Kuitenkaan vain perusäänestäjien äänet eivät riitä Kokoomukselle, jotta he saisivat itselleen sen korkeimman pallin. Uskon, että Kokoomus tulee menettämään osan kannattajistaa Perussuomalaisille ja Keskustalle arvokysymyksien ansiosta. Uskon kuitenkin, että Kokoomus pääsee aloittamaan seuraavat hallitusneuvottelut, jos se ei ala leikkimään Suomen jalkapallo maajoukkuetta ja saa pidettyä koko pakkansa kasassa siihen kultaiseen pillin vihellykseen saakka.


Seuraavaksi esitellän lyhyesti Kokoomuksen avainpelaajat ensi eduskuntavaaleissa:


Kokoomuksen ykköshyökkääjä on Jyrki ”kilttipoika” Katainen. Hän on valtiovarainministerimme ja puolueen puheenjohtaja. Jyrki suuttuu vain, jos joku epäilee, ettei hän ole yrittäyt parastaan tai ajatellut kansan parasta. Katainen on asteikolla munaton - big o'hones suurinpiirtein Lance Amstrong.


Myös ulkoministerimme Alexander ”hymyilen vaikka taloni palaisi” Stubb asettuu ensimmäistä kertaa ehdolle eduskuntavaaleihin. Tämä entinen europarlamentaarikko liittäisi luultavasti vaimonsakin Natoon, jos se olisi mahdollista ja ottaisi avosylin kaikki maailman maat EU:hun mukaan, koska se on vaan niin jees juttu!


Kokoomuksen badboy on puolustusministeri Jyri Häkämies. Venäjä, Venäjä ja Venäjä puheenvuoro todistaa, että Häkämiehellä on jopa enemmän pokkaa kuin Riki Sorsalla sitä kuuluisaa nokkaa ja se on jotain se. Lehtien rivien välistä voi lukea, että Kokoomuksessa ryhmäkuri pitää tai muuten voi tulla häkämyrkytys.


Muita Kokoomuksen tunnettuja poliitikkoja ovat Ben ”Suomen sympaattisin juutalainen” Zyskowiz ja Kimmo ”oho, taisin nukahtaa rattiin” Sasi. Nyt tunnen feministien aiheuttaman suuren paineen, tässä tekstissä ei ole mainittu vielä yhdenkään naisen nimeä. Nyt olisi kaivettava jostain tähän jokin tunnettu kokoomuksen naispoliitikko. Leena Harkimo ei tähän käy, koska hänet tunnetaan vain ex-miehensä kautta, mutta onneksi muistan Virkkusen Hennan olevan opetusministeri. Huh huh. Nyt on tasapuolisesti kaikilla taas hyvä mieli. Kokoomuksesta löytyy myös liuta muita melkein tunnettuja edustajia mutta näillä mennään. Kuinka pitkälle, sen näkee ensi huhtikuussa.


Sauli ”ehkä asetun, ehkä en” Niinistöä ei nyt tässä lopussa enää mainita, koska hän ei asetu ehdolle ainakaan 2011 eduskuntavaaleissa.


Nyt voit mielessäsi mietiskellä onko Kokoomus sinun puolueesi vai jäätkö odottamaan seuraavaksi tulevaa Suomen Sosiaalidemokraattisen puolueen esittelyä.


To be continued...

TZ

1 kommentti: