maanantai 20. syyskuuta 2010

Maassa maan tavalla - I vårt land på deras sätt

Men int kan väl ruotsalainen ha de huonosti, i Sverige är ju kaikki niin underbart! Ruotsalaiset nämä meidän rakkaat naapurit, jotka ovat yleensä kaikessa parempia kuin me suomalaiset. Jääkiekossa voitimme kerran ruotsalaiset, niitä kertoja kun "hän jota en halua mainita" Sundin ja "mr. omistan maailman rumimpia kenkiä tekevän yhtiön" Forsberg upottivat Suomen kuin jäävuori Titanicin, emme muistele. Silja Linellä ja Ayia Napassa ruotsalaiset miehet vievät baarista kaikki meidän naiset. Syy tähän on se, että ruotsalainen mies on lipevämpi, herkempi, paremmin pukeutunut ja ennenkaikkea selvempi. Siihen että suomalainen mies juo itsensä komeaksi tarvitaan vähintää "pari liikaa", Håkan kavereineen taas juttelee sujuvasti naisille jo parin folkölin jälkeen. No ei auta Suomipoikaa itku markkinoilla.

Kolmen kruunun lipulle tervehdystä tekevät ovat myös paljon suvaitsevaisempia, kuin me suomalaiset. Ruotsissa ei gay pride kulkueissa ruiskutella pippurisumuttimilla, vaan kaikki liittyvät iloiseen sateenkaari letkajenkkaan. Konservatiivi on Ruotsissa kirosana, tasa-arvo taas synonyymi hyvälle. Juhannussalkojen luvatussa maassa on esimerkiksi yksi täysin avoimesti samasta sukupuolesta kiksinsä saava naispiispa. Lesbopiispaa emme ole Suomeen vielä onnistuneet saamaan, mutta saatiinpahan vihdoinkin ensimmäinen naispiispa tänne takapajulaankin, joka on helvetin hieno juttu niille, jotka liputtavat tasa-arvon nimeen ja eivät kuulu kirkkoon tai muutenvain ovat käsittäneet Raamatun ohjekirjaksi, josta voi repiä epämiellyttäviä sivuja pois tai johon voi lisäillä vähän valtaväestöä miellyttävämpää materiaalia, jos huvittaa. Ihmettelen minkätakia kirkko luopuu arvomaailmastaan ja selkärangastaan ja ei kuuntele niitä, jotka käyvät kirkossa muutenkin, kuin häissä ja hautajaisissa, vaan kansan yleistä mielipidettä. Olisi ehkä aika erotta kirkko valtiosta, jotta kirkkomme pelastuisi itseltään, koska kuten kaikki tiedämme vain kuolleet kalat uivat pelkästään myötävirtaan.

Ja sitten takaisin länsinaapuriin. Faktahan on se, että kuten Ilkka Kanervalla myös Ruotsilla meni joskus hyvin, mutta ei mene enää. Ruotsin idyllinen yhteiskunta on rapistunut, mutta mihin. Eilisissä vaaleissa Ruotsindemokraatit saivat tarvittavat yli viisi prosenttia äänistä, jotta pääsivät ajelemaan ilmaisilla takseilla muiden isompien poikien kanssa. Suomessa Ruotsindemokraatteja kuvattaisiin isänmaallisiksi, Ruotsissa taas heitä kuvataan rasisteiksi. Tässä on outo ristiriita, koska jos on oikeasti suvaitsevainen pitäisi olla suvaistsevainen myös niitä kohtaa, jotka ovat valinneet olla olematta suvaitsevaisia. Suvaitsevaisuus on kuitenkin pohjimmiltaan erittäin hieno asia. Se että, me suomalaiset osaamme vielä ajaa omaa etuamme, on vielä hienompi. Ruotsalaiset ottivat aikanaan maahansa suurenmäärän maahanmuuttajia tekemään paskaduunejaan. Eivät he suvaisevaisuudesta maahanmuuttajia alunperin toivottaneet tervetulleiksi, vaan kyllä katse oli alunperin omassa navassa. Pikkukaupungin Victoriaa ja perus Danielia, kun ei vessojen siivoaminen enää kiinnostanut, mutta jonkun oli nekin hommat tehtävä.

Kun 30 asteen pakkasessa virtsaa käsilleen se lämmittää hetken. Nyt ruotsalaiset ovat menettämässä identiteettiään suvaitsevaisuuteensa. Ei sianlihaa kouluruokaan, ei virsiä kevätjuhlassa, uimalavuorot Saudia-Arabian kulttuurin pillin mukaan jne. Jos Ruotsissa poliitikko puhuu maahanmuuttajien sopeutumisongelmasta ja lisääntyneestä katuväkivallasta samassa lausessa. Hän on rasisti. Jos joku ruotsalainen kehtaa ääneen miettiä, miksi ruotsalaiset eivät aja enää niiden etua, jotka aikanaan rakensivat heidän yhteiskuntansa. Arvasit oikein, hän on rasisti. Jos joku siellä ottaa puheeksi maahanmuuton rajoittamisen, niin hän on natsi, rasisti, mulkku, tuplarasisti, sika, fasisti ja barbaari.

Asiaa ei nyt pidä käsittää tahalleen väärin, vaikka mielesi kuinka tekisi. Ei, en ole sitämieltä että, erillaisuus on perseestä tai suvaitsevaisuudessa olisi jotain vikaa. Uskon, että suomalaiset ovat yksi maailman rehellisimmistä kansoista, mutta lukitsen silti ruosteisen rakkauden pakettiautoni ovet, jos sen sisällä on jotain arvokasta, kun käyn kaupassa metsästämässä -30% lappuja einestuotteista. Jos et ymmärtänyt tämän vertauksen yhteyttä suvaistevaisuuteen. Ei se mitään. Yritetään uudestaan. Vaikka olet suvaitsevainen ihminen, se ei tarkoita sitä, että kun yllätät murtovarkaan kodistasi keität hänelle kahvit, koska hänkin tienaa tässä vain elantoaan ja hyväksyt sen erillaisuuden, etteivät kaikki jaksa tehdä laillista duunia. Pointti on siis, että kaikella on yleensä rajansa. Niin rehellisyyteen luottamisella kuin suvaitsevaisuudellakin.

Adolf Arwisson ja herra Snellman(ei Pietarsaaresta)lausuivat aikanaan näin: "Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia." Mielestäni voimme kyllä avosylin toivottaa tervetulleeksi tänne kaikki, jotka haluavat olla juuri näitä suomalaisia. Mutta meidän tulee ottaa Ruotsista opiksemme, että pelin nimi tulee olla se, että meillä suomalaisilla on oma kulttuurimme ja jos joku ei halua mukautua siihen, ei hänen välttämättä tarvitse tulla tänne. Toivon ainakin, että täällä soi jatkossakin Suvivirsi kesäloman merkiksi ja yleisiin saunoihin ei laiteta uimapuku pakkoa sen takia, että kylässä on yksi jonka kulttuuri kieltää alastomuuden, jos joku nyt ymmärtää mitä haen takaa.



Kiitos ja kumarrus sekä tasa-arvon takia vielä niiaus,

TZ



Netti on täynnä suosittuja kuvablogeja, jossa esitellään merkityksettömiä kuvia kaikesta mitä bloggaajan elämässä tapahtuu. Nyt tämäkin on hetken sellainen. Tässä kuvassa näkyy miten perisuomalaiseen tapaan miehet ottavat toisistaan mittaa tihkusateessa juhannusaattona.

2 kommenttia:

  1. Loistava teksti, couldn't agree more.

    Toivoisin ettei Suomi tule hyppäämään saamaan kaivoon kuin Ruotsi tässä maahanmuuttokysmyksessä. Mamuista ei tule ikinä olemaan hyötyä Suomen huonon työllistymistilanteen ratkaisemiseksi. Suurin osa näistä tulee maista, jossa koulutus ei millään tapaa vastaa sitä tasoa, jota Suomessa vaaditaan työllistymiseen.

    Urpilaisen aivopieru: "Joo otetaan vaan ne 150 000 maahanmuuttajaa tänne meille. Niistä saadaan hyvää työvoimaa tulevaisuudessa." Joo vittu joo.

    Mutta ei nyt enempää kun alkaa vaan vituttamaan tämä juttu. Keep up the good work!

    VastaaPoista